Jadłospis od 17.02.2020r. do 21.02.2020r.

Data Śniadanie Obiad I danie, owoc Obiad II danie Podwieczorek

Poniedziałek

Płatki orkiszowe  na mleku. Pieczywo zwykłe z masłem, jajko, sałata, rzodkiewka  do gryzienia, woda. 

Zupa grochowa
z ziemniakami
¼ pomarańczy.

Pulpety drobiowe
w sosie chrzanowym, kasza bulgur, marchewka
w talarkach gotowana ogórek zielony  
w kawałku,  kompot owocowy

Bułka z masłem i miodem pszczelim, herbata owocowa,
¼ jabłka..

Wtorek

Zacierki na mleku.. Pieczywo zwykłe z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, papryka, woda.

Zupa barszcz biały z ziemniakami
i jajkiem,
½ gruszki

Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, kapusta biała duszona z pomidorami,   kompot z owoców mieszanych.

Ryz na mleku
z musem jabłkowym

Środa

Kakao na mleku.  Pieczywo kanapkowe
z  masłem, szynka
 sałata, ogórek zielony, woda.

Zupa wiejska
z ziemniakami,
sok

Makaron lubella
z serem białym polany musem owocowym, kalarepka  w kawałku , kompot owoców mieszanych.

Jabłko, wafel ryzowy

czwartek

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo żytnie z masłem, pasta hummus, dżem, czekolada gorzka , woda.

Zupa kalafiorowa
z ziemniakami
pączki.

 

Tłusty czwartek

Nugetsy z indyka
w panierce, ryż brązowy salsa
z pomidorów ze szczypiorkiem i oliwa, kompot owocowy.

 

Banan , herbata miętowa.

Piątek

Kawa inka na mleku. Pieczywo kanapkowe
z masłem, kiełbasa żywiecka, sałata, papryka,, woda

Zupa neapolitanka
z makaronem,
 ½  jabłka..

Ryba pieczona na parze, ziemniaki ,  sos grecki, ogórek zielony, kompot owoców mieszanych.

Jogurt naturalny
z owocami , chrupki kukurydziane.

Woda mineralna do picia w ciągu dnia