Jadłospis od 10.02.2020r. do 14.02.2020r.

Data Śniadanie Obiad I danie, owoc Obiad II danie Podwieczorek

Poniedziałek

Płatki ryzowe na mleku. Pieczywo żytnie z masłem, kiełbasa żywiecka podsuszana drobiowa, sałata, rzodkiewka, woda.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, ½ banana.

Gulasz z indyka
w sosie własnym, makaron kokardki, miks sałat z pomarańczą  i sosem winegret, kompot owocowy.

Budyń na mleku z musem truskawkowym, chrupki kukurydziane..

Wtorek

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo orkiszowe  z masłem, twarożek z miodem pszczelim, papryka do gryzienia , woda

Zupa
 z soczewicy
z ziemniakami,
¼ pomarańczy.

Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym, ryż brązowy, kalarepka do gryzienia,  kompot z owoców mieszanych.

Jabłko, ciasteczka zbożowe.

Środa

 

Kakao na mleku. Pieczywo kanapkowe
z masłem, szynka, sałata, pomidorek, woda 

Zupa krem
z marchewki
z ziarnami słonecznika,
½ jabłka.

 

Kotlet jajeczny, ziemniaki, surówka
z buraka czerwonego, ogórek kiszony
w kawałku , kompot owocowy.

Zapiekanka
 z serem na ciepło, keczup,  herbata
 z cytryną.

Czwartek

Płatki jęczmienne na mleku. Chleb  żytni
z masłem  , pasta z sera makreli i łososia ze szczypiorkiem, żurawina do gryzienia, woda.

Zupa z fasolki szparagowej
z ziemniaki
½ gruszki.

Bitki  wieprzowe
w sosie, kasza gryczana, surówka
z kapusty kiszonej
z koperkiem i oliwą, kompot z owoców mieszanych.

Wafle ryzowe , serek almette, herbata owocowa..

Piątek

Kasza manna   na mleku. Chleb Bartnowski z masłem, ser żółty, sałata, papryka woda.

Zupa pomidorowa
z makaronem
½ jabłka..

Ryba pieczona  na parze,  ziemniaki, surówka z selera, marchewki, pora
z jogurtem, brokuł
z wody,  kompot owocowy. 

Mus owocowy, biszkopty.

Woda mineralna do picia w ciągu dnia